Zo werkt Feelix

In een paar stappen wordt alles duidelijk.

Feelix is er speciaal voor al die mensen die heel blij zijn met hun eigen huis. Ze hebben jarenlang netjes afgelost op hun hypotheek en ondertussen is dat huis ook nog eens flink in waarde gestegen. Er zit dus heel veel kapitaal in de ‘stenen’. Maar die kon je tot voor kort alleen maar vrijmaken als je je huis verkocht. Met Feelix maakt u in één klap maar liefst 80% van de taxatiewaarde vrij en blijft u lekker wonen in uw fijne vertrouwde huis.

U heeft dan geld om uw pensioen te verbeteren. Of een belastingvrije schenking aan uw kinderen te doen. Maar u kunt natuurlijk ook lekker gaan genieten door een mooie wereldreis te maken. Of misschien toch dat romantische tweede huis in Frankrijk te kopen. U heeft vast wel een mooie bestemming voor al dat geld dat ineens beschikbaar komt.

U betaalt maandelijks een zogenaamde gebruiksvergoeding voor de bewoning van uw huis. Die kan overigens nooit meer stijgen. En als uw huis ondertussen meer waard wordt, blijft u recht houden op die waardevermeerdering. Feelix is dan ook geen speculatief product voor de koper van uw huis zoals vele andere dat wel zijn.

Hoe zien die stappen eruit?

Hieronder laten we u zien hoe het traject verloopt wanneer u geïnteresseerd bent in Feelix. Wij zijn er altijd om u te ondersteunen, maar wij adviseren u niet. Wij raden u aan om een financieel adviseur in de arm te nemen mocht u daaraan behoefte aan hebben.

 1. Doe de online financiële check

  Via de rekenmodule op onze website kunt u al snel zien hoe hoog het bedrag is dat u kunt krijgen en welke vaste maandelijkse vergoeding daar tegenover staat. Dit is echter nog een indicatie op basis van uw eigen schatting of de WOZ waarde (die overigens niet altijd en overal juist is). Een taxatie door een onafhankelijke en beëdigde taxateur geeft de correcte informatie.

 2. U schrijft zich vrijblijvend in

  U raadpleegt eventueel uw adviseur voor advies en registreert zich kosteloos voor Feelix op de website. Zodra wij voldoende aanmeldingen hebben en de aankoopfinanciering bij de beleggers is afgerond krijgt u bericht van ons voor stap 3. Dit kan zo’n 2-4 maanden duren. De inschrijving verplicht u tot niets, dus u kunt het altijd en kosteloos intrekken.

 3. Wij berichten u

  U ontvangt van ons bericht èn een nieuwe indicatie van de maandelijkse gebruiksvergoeding. U bepaalt of u door wilt gaan.

 4. Komt u in aanmerking voor Feelix

  Wanneer na ons bericht de voorlopige uitkomst van stap 3 voor u interessant is kunt u checken of u op basis van de inkomenstoets voor Feelix in aanmerking komt. U levert u via onze beveiligde portal de volgende informatie aan: Meest recente aanslag OZB. Aangifte inkomstenbelasting, noodzakelijk voor de inkomenstoets. En meest recente loonstrook of pensioenoverzicht.

 5. Een objectieve taxatie

  Indien u besluit al dan niet in samenspraak met uw adviseur om voor Feelix te kiezen, dan dient de exacte hoogte van het bedrag dat u gaat ontvangen en de gebruiksvergoeding die daar tegenover staat bepaald te worden. Daar is een onafhankelijke waardebepaling van uw huis voor nodig. U bent volledig vrij om een eigen erkende taxateur te kiezen, zodat u volledig zelf aan het stuur zit. Feelix heeft hier uiteraard geen enkele invloed op en wil dat ook niet. U levert via onze portal levert u het taxatierapport aan. Feelix vergoedt uw taxatiekosten tot € 350,- bij de huisoverdracht bij de notaris.

 6. Definitief voorstel en concept akte

  Wij hebben het taxatierapport van u ontvangen en ook alle andere benodigde documentatie. Op basis daarvan ontvangt u een definitief voorstel van Feelix. Als u dat akkoord vindt stuurt u dat ondertekend retour.

 7. Concept akte getekend retour

  U ontvangt van de notaris een concept akte van koop en levering van de woning. Deze controleert u op eventuele fouten die worden aangepast. U kunt de notaris altijd benaderen voor vragen, de notaris biedt ook toelichting. Wanneer u de concept akte akkoord vindt stuurt u deze getekend terug waarna de notaris de definitieve akten gaat opmaken en daarover met u contact zal hebben.

 8. Overdracht bij de notaris

  De laatste stap betreft een afspraak bij de notaris om de akten te tekenen voor de eigendomsoverdracht en het hypotheekrecht gevolgd door inschrijving in het kadaster. Dat is belangrijk want wanneer u uiteindelijk uw woning na jaren verlaat gaat u of uw erfgenamen die overwaarde alsnog volledig ontvangen.