Over Feelix

Via Feelix kunt u de overwaarde in uw woning op een aantrekkelijke wijze grotendeels vrij maken door verkoop en eigendomsoverdracht. Daarbij blijft u met Feelix lening- en schuldenvrij. U ontvangt bij de eigendomsoverdracht via de notaris direct 80% van de taxatiewaarde van de woning minus 3,5% aankoopkosten. Die kosten bestaan uit 2% overdrachtsbelasting die voor uw rekening zijn en uit 1,5% afsluitkosten.

De taxatiewaarde is veelal gelijk aan de onafhankelijk getaxeerde marktwaarde van uw woning, bepaalt door een beëdigd NWWI taxateur, eventueel van uw eigen keuze. De waarde boven de uitgekeerde 80% ontvangt u (of uw erfgenamen) wanneer u niet meer zelf in de woning woont, bijvoorbeeld na verhuizing of door overlijden. Mocht uw woning minder waard zijn geworden dan de 80% van de taxatiewaarde die u al ontvangen heeft dan hoeft u (of uw erfgenamen) niet bij te betalen. U verzilvert met Feelix dus 80% van de taxatiewaarde van uw woning bij de verkoop. U blijft er daarna tegen een vaste maandelijkse gebruiksvergoeding in wonen.

Deze maandelijkse gebruiksvergoeding blijft altijd gelijk en zal niet verhoogd worden zolang u zelf in de woning blijven wonen. U loopt géén risico op jaarlijkse huurverhogingen als gevolg van inflatie. Ook wordt u niet geraakt door renteverhogingen zoals dat bij verlenging van hypotheken het geval kan zijn. Bovendien wordt deze vergoeding niet geïndexeerd. Omdat deze vergoeding niet wordt verhoogd weet u dus precies waar u elke maand aan toe bent.

U kunt blijven wonen in uw vertrouwde woning en omgeving zolang u maar wilt. U mag uw woning ook naar eigen inzicht verbouwen en verbeteren, zoals het aanbrengen van een nieuwe keuken, een badkamer of zonnepanelen maar er mag natuurlijk geen sprake zijn van waardeverlies. U heeft wel de verplichting om door onderhoud de waarde van de woning op peil te houden. Dit is vanwege uw recht op de overwaarde boven de reeds ontvangen 80% ook in uw eigen belang.

Na het eerste jaar kunt u verhuizen en daarmee de overeenkomst laten eindigen. U verkoopt dan zelf uw woning of laat dat via Feelix doen. Of uw erfgenamen maken gebruik van het eerste recht om de woning tegen marktwaarde van de belegger, bijvoorbeeld een pensioenfonds, (terug) te kopen voor zover die gelijk of hoger is aan de reeds uitgekeerde 80%. Ook dan is die overwaarde boven 80% nog steeds voor u.

Als u geïnteresseerd bent om u uw woning te verkopen via Feelix, dan kunt u daarvan gebruik maken door het invullen van de vrijblijvende voorinschrijving op de website. Uw vrijblijvende voorinschrijving bundelen wij met andere voorinschrijvingen om daarmee scherpe tarieven te onderhandelen voor de aankoopfinanciering bij de beleggers. Daarna kunnen wij u een scherpe, maandelijkse gebruiksvergoeding aanbieden en kunt u besluiten of u uw woning wilt verkopen om de overwaarde vrij te maken.

Zodra Feelix voldoende voorinschrijvingen heeft en de financiering heeft afgerond krijgt u bericht van ons. Dit kan naar verwachting zo’n 2-4 maanden duren. De inschrijving is bovendien wel zo handig gezien de verwachte toeloop. Uiteraard dient u wel te voldoen aan de selectiecriteria. Deze inschrijving verplicht u overigens tot helemaal niets, u zit hiermee nergens aan vast.

Naast een team van juridische, fiscale, financiële en marktonderzoek specialisten dat betrokken is bij Feelix bestaat het directie team van Feelix uit Hugo Geluk, Rudi Düpper en Joost Rademaker.

Ons team

Hugo Geluk (1970)

Oprichter en Algemeen directeur

Vóór de oprichting van Feelix werkte Hugo 8 jaar voor Deutsche Bank AG en was hij hoofd Structured Asset Finance van Europa en Noord-Amerika, gespecialiseerd in omvangrijke projecten met onroerende en roerende goederen. Hugo was lid van het wereldwijde Asset Finance & Leasing Executive Committee en het Executive Committee van Deutsche Bank Nederland. Daarvoor was hij een aantal jaar hoofd Asset Finance en Leasing BeNeLux. Begin 2000 werkte Hugo een aantal jaren in New York als Vice President bij de Connell Finance Company Inc. En halverwege de jaren ’90 tot begin 2000 werkte hij als auditor respectievelijk als manager bij KPMG Accountants en KPMG Corporate Finance LLC. Hugo is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit als Register Accountant.

Rudi Düpper (1969)

Directeur Operations

Rudi is Register Accountant en oprichter en Directeur van inTECHrity. Deze laatste onderneming is een belangrijke speler op de markt voor certificering en informatiebeveiliging. Zij begeleiden organisaties bij het voldoen aan wet- en regelgeving ten aanzien van AVG en normenkaders zoals NEN 7510 en ISO 27001. Daarnaast is Rudi actief als CFO bij Icos Capital dat is een toonaangevende Europese risicokapitaal onderneming die in een vroeg stadium is gericht op de volgende generatie milieuvriendelijke industriële innovaties. In 2013 startte Rudi het advies- en accountsbureau Equity dat in 2017 is overgenomen door Alfa Accountants. Daarvoor was hij vennoot en registeraccountant bij Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs en daarvoor partner/registeraccountant bij Kamphuis&Berghuizen. Van 2004 t/m 2008 was Rudi eigenaar van Düpper Registeraccountants BV., die na een behoorlijke groei is ingebracht bij Kamphuis Berghuizen. Hij is ook nog Europees financial controller geweest bij Agency.com en assistent manager bij Pricewaterhousecoopers. Daarnaast is Rudi jarenlang actief geweest als examinator aan de Vrije Universiteit voor de postdoctoraal opleiding Accountancy voor Registeraccountant.

Joost Rademaker (1958)

Directeur Marketing & Communications

Joost heeft bijna 40 jaar ervaring in marketing en communicatie. Hij heeft een creatieve achtergrond maar houdt zich vooral bezig met strategie, management en business development. Hij heeft bij diverse nationale- en internationale bureaus gewerkt. In 1998 richtte hij BLRS Advertising op, een paar jaar later gevolgd door BLRS Effects, waarvoor naast thematische- eveneens BTL-campagnes werden ontwikkeld. Joost is vakmatig erg actief geweest onder meer als lid van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep. Ook was hij jarenlang docent, trainer en examinator bij de SRM, was hij oprichter van PEPER en organiseerde 3x het nationale VEA/PEPER State of the Art Congres. Opende hij een 06-reclame-irritatielijn, gaf als woordvoerder hierover interviews op radio, TV, in dagbladen en (vak)tijdschriften. Hij heeft verschillende publicaties op z´n naam staan en geeft lezingen over diverse onderwerpen. Hij heeft de meest uiteenlopende merken, diensten en producten geadviseerd en won in zijn carrière bijna alle nationale en internationale awards. Sinds 2008 is hij actief als oprichter en managing partner van RadeMakkers Advertising.